lauantai 21. helmikuuta 2009

Viinilehdestä postia!

vino Pictures, Images and Photos


Tällainen posti saapui Viini-lehdestä. Jatkossa siis ei suoraa lainausta vaan linkin kautta katsomaan viikon viiniä.



Hei Krisse,

Terveisiä täältä Viini-lehdestä!

On hienoa, että bloggaatte tätä meille kaikille niin rakasta viiniasiaa. Sellaisen toiveen sinulle esittäisin, että kun me omistamme copyright oikeudet Antti Rinta-Huumon viikoittaiseen viinivinkkiin, niin ette julkaisisi sitä kokonaisuudessaan viinittäret blogissa. Olemme erittäin kiitollisia, että tätä viestiä jaatte, mutta jos voisitte käyttää tästä linkkiä viinilehti.fi-sivustolle, jossa alkuperäinen vinkki sijaitsee.

Ystävällisin terveisin,

Sari Viljanen

tuotepäällikkö

Viinilehti Oy

tiistai 17. helmikuuta 2009

Pruuvi ilman sihteeriä..

Red Wine Pictures, Images and Photos


..oli eilen Tertun luona.

Valitettavasti itse en päässyt osallistumaan koska tämä kamala flunssa virus oli tainnuttanut minut melkein viikoksi petin pohjalle.

Varasihteeri Lissu lupasi kirjata ja ottaa muutaman valokuvan, joten palataan asiaan.

Tervetuloa ensi viikolla uudelleen sivuillemme, päivitys on silloin tehty.

Hyvää helmikuuta toivottaa.


perjantai 6. helmikuuta 2009

Viikon viini


Viinin tyyppi: Punaviini
Viinin nimi: Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva
Alkuperämaa: Espanja
Alkon numero: 006454
Hinta: 12,71 €

Arvio

Tämän viikon viinivinkkinä on Euroopan eturivin tuottajan, Miguel Torresin perinteikäs Gran Coronas –punaviini. Tuoksuteltaessa viiniä voi siitä aistia tummasävytteisen nuorekasta, maanläheisen mehevää tuoksua. Tuoksussa on muun muassa mustaherukkaa, kypsää kirsikkaa ja multaisen muhevia aromeja. Tuoksua seuraava maku on melko täyteläinen ja sekin kypsän mustaherukkainen. Siinä on lisäksi paahteisia vivahteita, multaa ja lopussa monipuolisia vihreitä yrttejä. Terhakkaat, mutta kypsän tanniinit antavat maulle ryhtiä ja kannattavat makua hennon savuiseen jälkivaikutelmaan.

Viinin seuraksi

Maineikas Gran Coronas on ollut pitkään yksi suomalaisten suosikeista. Se on punaviininä hyvin monikäyttöinen, koska viini on suutuntumaltaan tasainen, ja mukavan ryhdikäs. Tätä viiniä voit tarjota yleisviininä tummien liharuokien ja suolaisten juustojen kanssa. Siitä saa kyllä mainion seuralaisen myös mehevän pataruoan seuraan. Suosittelen viiniä esimerkiksi naudan paistista valmistetun padan kumppaniksi. Kuutioi naudan paistiliha haluamaasi palakokoon. Ruskista lihat nopeasti kuumalla pannulla. Pilko reilusti sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja haluamiasi muita juureksia. Freesaa nopeasti pannulla sipulit ja muut juurekset. Lisää ruskistetut lihat, maun mukaan kuutioitua herkkukurkkua ja lorauta joukkoon hieman punaviinietikkaa ja punaviiniä. Lisää lihalientä, hieman enemmän punaviiniä, muutama laakerinlehti ja maun mukaan kokonaisia mustapippureita, timjamia, sekä rosmariinia. Anna hautua ainakin 30-45 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa riisin, perunoiden tai perunasoseen ja mehevän Cabernet Sauvignonin kera.

Antti Rinta-Huumo
Viini-lehti